Руските сили  на 30 април - за първи път от

...
Руските сили  на 30 април - за първи път от
Коментари Харесай

ISW: Русия забавя темп край Авдеевка - това е пауза преди настъпление

Руските сили  на 30 април - за първи път от няколко дни. В утринните и вечерните отчети на генералния щаб от 30 април се показва, че украинските сили са отбили общо 47 съветски офанзиви в посока Авдеевка и 57 съветски офанзиви в посока Бахмут през целия ден, множеството в посока Часов Яр, в сравнение с неотдавна оповестиха украински източници.

Това оповестяват от Института за проучване на войната (ISW).

Данните не са задоволителни, с цел да се откри модел, само че може да допуска, че съветските сили ненапълно забавят скоростта на офанзивите към Авдеевка, като в същото време се ангажират още веднъж с настъпателни удари към Часов Яр, както неотдавна предвижда ISW.

Руските сили са се съсредоточили върху построяването на тактически триумф покрай Очеретине и Новокалинове (северно-северозападно от Авдеевка) от 20 април, само че темпът на доказано нахлуване наподобява се е забавил към 30 април. Руски блогъри също по този начин настояват, че съветските сили са напреднали на запад от Семеновка и Бердичи (и двете северозападно от Авдеевка).

ISW не е видял доказателства за нито едно от тези изказвания.
 ISW: Русия към този момент може да избира къде да удари в региона на Авдеевка
ISW: Русия към този момент може да избира къде да удари в региона на Авдеевка

Часов яр остава стратегическа цел за Кремъл

Боевете също не престават северозападно от Авдеевка покрай Архангелске, Сокил и Соловьове, западно от Авдeевка покрай Уманске и югозападно покрай Нетайлове.

Руските сили може да проведат тактическа пауза, с цел да съсредоточат силите за подобен удар. Часов Яр е значима от оперативна позиция цел, защото ще даде на съветските сили база за започване на настъпателни интервенции против Дружковка и Константиновка, които образуват крепостния пояс на четири огромни града в град Донецк. Руските сили евентуално ще се нуждаят от по-дълга пауза, с цел да подсилят съществуващите елементи и да преразположат спомагателни сили в региона на Очеретине, в случай че решат обаче да се опитат да напреднат на север към региона на Торецк. Машовец съобщи, че съветската Централна формация на силите (понастоящем виновна за региона на Авдеевка) е основала тактически запас от три дребни пехотни полка.

ISW по-рано оцени, че съветските сили евентуално основават запаси на оперативно и стратегическо равнище за поддръжка на предстоящите пролетно-летни настъпателни старания.
 Русия щурмува Часов Яр с 25 000 бойци
Русия щурмува Часов Яр с 25 000 бойци

Според Киев, задачата е до 9 май градът да падне

Руски източници настояват, че украинските сили са направили удар с дребен обхват на деяние MGM-140 ATACMS против цели в окупирания Крим в нощта на 29 против 30 април. Ръководителят на Кримската окупационна администрация Сергей Аксьонов твърди, че украинските сили са направили удар с ATACMS против Симферопол и че съветските сили смъкнаха ракетите.

Аксьонов твърди, че недетонирани касетъчни муниции са се разпръснали в региона, откакто противовъздушната защита е свалила ракетите, само че не посочи дали ударът е предизвикал вреди. Руските блогъри настояват, че  насочени към Симферопол и летището Джанкой, само че настояват, че съветската противовъздушна защита е свалила всички ракети.

Руското министерство на защитата (МО) твърди, че съветската противовъздушна защита е унищожила шест ракети ATACMS в неуточнена зона, евентуално визирайки окупирания Крим.

Руското опозиционно издание Astra заяви, че украински ракети, евентуално ракети ATACMS, са блъснали уреди на съветската 31-ва дивизия за противовъздушна защита в Черноморски и Сакски региони и летището в Джанкой, причинявайки пожар и ранявайки няколко съветски военнослужещи.

Украинските управляващи не са дали отговор на докладвания удар и ISW не може без значение да ревизира изказванията на Русия за удара.
 Таджикистан привика съветския дипломат поради отношението на Москва към жителите му
Таджикистан привика съветския дипломат поради отношението на Москва към жителите му

Мария Захарова означи, че сходни стъпки са от краткотраен темперамент

Външният министър на Таджикистан Сироджидин Мухриддин изрази отвращение от отношението на съветските управляващи . Затегнатият контрол на мигрантите, живеещи и влизащи в Русия след офанзивата на Crocus City Hall на 22 март, продължава да обтягат таджикско-руските връзки. Мухридин съобщи в телефонен диалог на 30 април с съветския външен министър Сергей Лавров, че съветските управляващи нарушават правата и свободите на таджикските жители в Русия. Отбеляза, че такова отношение към таджикските жители в Русия не е в сходство с таджикско-руското другарство, съдействие и Договори за взаимни връзки и съюзническо съдействие.

Мухридин назова изказванието на Лавров, че Русия не е подхванала ограничения против съответни етноси или религиозни малцинства след офанзивата на Crocus City Hall, погрешно и съобщи, че съветските управляващи са имали " извънредно " отрицателна реакция към таджикските жители. ISW следи засилени репресии против съветските локални и мигрантски мюсюлмански общности против таджикски мигранти.
 Таджикистан опроверга Русия, че набира бойци за Украйна
Таджикистан опроверга Русия, че набира бойци за Украйна

След като таджикски жители бяха задържани за атентата в Русия

Руската работа на BBC News заяви на 27 март, че съветските управляващи са почнали доста повишен брой наказателни каузи за нарушавания на миграционното законодателство

Руското Министерство на външните работи твърди, че Лавров е обяснил на Мухридин, че съветските управляващи краткотрайно ускоряват инспекциите на чужденци, опитващи се да влязат в Русия, в опит да предотвратят тероризма след нападението в Crocus City Hall.

Руското Министерство на външните работи не заяви за рецензиите на Мухридин по отношение на отношението на съветските управляващи към таджикските жители в Русия, което демонстрира, че Русия евентуално се пробва да омаловажи настоящия раздор в таджикско-руските връзки, само че няма желание да понижи репресиите.
 Таджикистан задържа 9 души свързани с нападението в съветската концертна зала
Таджикистан задържа 9 души свързани с нападението в съветската концертна зала

Семействата на обвинените стрелци са били събрани, тъй че съветските следователи да могат да ги разпитат

Бившият грузински министър-председател и създател на политическата партия " Грузинска фантазия " Бидзина Иванишвили повтори серия от общоприети осведомителни интервенции на Кремъл по време на първата си обществена тирада, откогато разгласи завръщането си в грузинската обществена политика през декември 2023 година Иванишвили съобщи по време на протест в поддръжка на Законопроекта за " задгранични сътрудници " от 29 април, че западни неправителствени организации (НПО) са организирали продемократичната и прозападна Революция на розите през 2003 година в Грузия и са назначили прозападни държавни управления, управлявали сред 2004 година и 2012 година

Иванишвили твърди, че въздействието и контролът на Запада над Грузия са довели до преследването на почтени грузинци и че Западът е нареждал и направлявал всички политики на прозападните грузински държавни управления.
 Сблъсъци пред грузинския парламент поради Закона за задграничните сътрудници
Сблъсъци пред грузинския парламент поради Закона за задграничните сътрудници

Грузинските сили за сигурност са употребявали водни оръдия и сълзотворен газ против протестиращите

Иванишвили твърди, че се е опитал да освободи Грузия от западния надзор по време на времето си като министър-председател и се е върнал в политиката, с цел да приключи тази работа. Иванишвили упрекна " партията на световната война ", която той характеризира като неопределени западни артисти, които имат решаващо въздействие върху НАТО и Европейския съюз (ЕС), че вижда Грузия и Украйна единствено като " пушечно месо " против Русия и провокирала борби с Русия през 2008, 2014 и 2022 година

Законопроектът за " задграничните сътрудници ", който правната комисия на грузинския парламент неотдавна утвърди на второ четене на фона на продължаващите митинги против законопроекта, финансирането си от непознати източници, с цел да се записва като " организация, преследваща ползите на непозната мощ ".
 Вълненията против Закона за задграничните сътрудници в Грузия не престават
Вълненията против Закона за задграничните сътрудници в Грузия не престават

Премиерът назова президента " изменник ", а президентът съобщи, че " знаем най-добре кой се бори против грузинската страна и нейната самостоятелност "

Кремъл направи сходни неоснователни изказвания, че Западът управлява Украйна и провежда " цветни революции " в няколко постсъветски страни в опит да делегитимира прозападните правителства и да сложи под въпрос суверенитета на тези страни.

Кремъл също рутинно упреква Запада, че употребява Украйна като " прокси " в това, което Кремъл счита за своя дълготрайна, екзистенциална борба със Запада и НАТО.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР